Äitiysfysioterapia ja doulapalvelut

Vatsalihasten erkauman fysioterapiassa tutkitaan ja kuntoutetaan vatsalihasten välissä olevaa jännesaumaa, jonka toiminta ja palautuminen voi olla häiriintynyt esimerkiksi raskauden jälkeen. Jos synnytyksen jälkeen vatsa pömpöttää, selkä kipuilee tai yhteys keskivartaloon on kadoksissa, voi erkauma olla syynä. Kuntoutuksesta on hyötyä myös vuosia synnytyksen jälkeenkin. Käytössäni tutkimisen apuna on ultraäänikuvantaminen.

Lantionpohjan toimintahäiriöiden fysioterapia on vahvasti yhteydessä muun muassa erkauman kuntoutukseen, koska lantionpohja muodostaa nimensä mukaisesti pohjan koko keholle. Toimintahäiriöihin kuuluvat muun muassa virtsankarkailu, laskeumat ja erilaiset kiputilat, joihin on fysioterapiasta tutkitusti apua.Käytössäni tutkimisen apuna ovat sekä ultraäänikuvantaminen sekä EMG.

Doulapalveluissa olen käytössäsi synnytystukihenkilönä. Doula on vanhempien tuki ja turva ja kulkee mukana raskausajasta aina synnytyksen jälkeiseen aikaan. Löydät palveluistani erilaisia äitiysfysioterapian ja doulapalveluiden paketteja, joista voidaan rakentaa juuri sinulle ja perheellesi parhaiten sopiva ratkaisu!